O nama

Jasenska d.o.o. spada među vodeće tvrtke koje se bave otkupom, preradom, i distribucijom voća i povrća a prije svega mandarine. Osnovana je 1998. godine s ciljem da se posveti proizvodnji, preradi, otkupu i distribuciji mandarina iz doline Neretve. S vremenom proširuje poslovanje i otvara otkupno-distributivni centar u Zagrebu, te se bavi otkupom i distribucijom svih vrsta voća i povrća. Jasenska danas ima 40 stalno zaposlenih, a u vrijeme sezone mandarina broj zaposlenih povećava se do 110. Rast i razvoj tvrtke prije svega je rezultat ulaganja u proizvodnju i uvođenja suvremenih tehnologija u procesu proizvodnje, prerade i zaštite voća i povrća o čemu svjedoči i kupnja novog kalibratora kapaciteta 30 000 kg/h za sortiranje mandarine u vrijednosti od 1.250.000 eura, sufinanciranog od strane IPARD programa.

Naš centar u Opuzenu prostire sa na površini od 10 400 m2 unutar kojeg se vrši otkup, prerada i pakiranje. U 5 suvremenih komora, ukupne površine 960m2, provodi se proces odzelenjavanja  mandarine prema najsuvremenijoj tehnologiji dok se u 2 komore površine 620m2 provodi proces pothlađivanja. Jasenska d.o.o. na oko 50 ha obradive površine u suradnji sa svojim kooperantima provodi nadzor proizvodnje mandarina prema međunarodnim standardima poljoprivredne proizvodnje „Global G.A.P“. U proizvodnji mandarina surađujemo sa oko 250 kooperanta te godišnje plasiramo na tržište oko 7.000.000 kg mandarina, što predstavlja oko 15% ukupne domaće proizvodnje. Od ukupno otkupljene količine mandarina, 86% odlazi u inozemstvo dok 14% pripada domaćem tržištu.

U narednim godinama ćemo nastojati biti usmjereni na kontrolirano podizanje kvalitete i kvantitete proizvodnje te prerade voća i povrća uz obvezno odgovorno ponašanje prema prirodi i okolišu.

 

40

Zaposlenih

250

kooperanata

86

% izvoza

7000

tona mandarina